Które obszary ciała mogą być poddane zabiegowi mezoterapii igłowej?

Niektóre zabiegi wykonywane w naszym gabinecie w Gdyni znajdują wiele różnorodnych zastosowań. Do takich procedur należy mezoterapia igłowa, która polega na podawaniu dobroczynnych preparatów do wierzchnich warstw skóry. Sprawdź, które obszary ciała mogą być poddane temu zabiegowi.

Zabiegi na różne partie ciała

Mezoterapia igłowa to procedura, którą można przeprowadzić niemal na każdej partii ciała. Pomaga ujędrnić brzuch, uda czy pośladki i przyspiesza spalanie gromadzącej się w tych obszarach tkanki tłuszczowej. Uelastycznia wiotczejącą skórę ramion, szyi czy dekoltu, jest również jednym z częściej wykonywanych zabiegów na twarz. Poprawia ukrwienie tkanek, przyspiesza zachodzące w nich procesy metaboliczne i przyczynia się do spowolnienia starzenia komórek. Dzięki temu cera wygląda świeżo i promiennie.

Zabieg mezoterapii igłowej może być pomocny w zwalczaniu problemów skórnych. Pomaga pozbyć się zmian trądzikowych, zredukować blizny i przebarwienia. Stosuje się go również na skórę głowy, aby odżywić ją, a dzięki temu poprawić również kondycję włosów. Zabieg ten często wybierają osoby zmagające się z ich osłabieniem i wypadaniem. Mezoterapia igłowa może być wykonywana również na skórze dłoni, aby zwiększyć poziom jej nawilżenia i zachować młody wygląd.

Preparaty stosowane w mezoterapii

Podczas mezoterapii igłowej do skóry podawane są najczęściej preparaty łączące kilka składników. Jednym z podstawowych jest kwas hialuronowy, korzystnie wpływający na nawilżenie tkanek i wykazujący działanie ujędrniające. W skład preparatu mogą wchodzić również koktajle witaminowe, minerały czy stymulująca pracę komórek kofeina. Przed zabiegiem bardzo ważna jest konsultacja z lekarzem medycyny estetycznej, który dobierze produkt o optymalnym składzie.