Mezoterapia igłowa

Mezoterapia igłowa to jeden z najczęściej wykonywanych w naszym gabinecie w Gdyni zabiegów. Wybierany jest przez osoby pragnące zachować młody i promienny wygląd skóry. Polega na podaniu poprzez iniekcje składników aktywnych do wierzchnich warstw skóry. Wykonywana jest najczęściej na twarzy, szyi lub dekolcie, należy także do poprawiających kondycję skóry zabiegów na ciało. Efekty mezoterapii igłowej to m.in. poprawa krążenia w tkankach, ich nawilżenia oraz odżywienia, a także rozświetlenie cery i ujednolicenie jej kolorytu. Zabieg stymuluje też naturalną regenerację komórek, co prowadzi do widocznego odmłodzenia skóry i polepszenia jej jędrności.

Jak wygląda zabieg mezoterapii igłowej?

Przed wykonaniem zabiegu lekarz przeprowadza konsultację mającą na celu określenie potrzeb skóry, a także wykluczenie przeciwwskazań. Preparat do mezoterapii igłowej o indywidualnie dobranym składzie podawany jest przy pomocy sterylnej igły i strzykawki. Aby zminimalizować dyskomfort podczas zabiegu, można zastosować miejscowy anestetyk. Po podaniu preparatu wykonuje się masaż, który poprawia dystrybucję składników aktywnych oraz redukuje prawdopodobieństwo wystąpienia obrzęku nakłuwanych miejsc. Dla uzyskania najlepszego efektu mezoterapię igłową warto wykonać w serii kilku zabiegów, w dwutygodniowych odstępach.

Kto może skorzystać z mezoterapii igłowej?

Mezoterapia igłowa to zabieg dla mężczyzn i kobiet w każdym wieku, których skóra potrzebuje rewitalizacji. Redukuje oznaki zmęczenia, cienie pod oczami, dodaje blasku poszarzałej cerze i doskonale nawilża. Mezoterapia może być częścią zaawansowanej pielęgnacji przeciwstarzeniowej, wybieraną przez młode osoby pragnące spowolnić procesy starzenia, a także dojrzalsze, najczęściej w celu podtrzymania i wzmocnienia efektów zabiegów odmładzających. Zabieg wykazuje skuteczność przy usuwaniu cellulitu i poprawie ujędrnienia ciała. Wykonywany na skórze głowy poprawia kondycję włosów oraz zmniejsza ich wypadanie. Mezoterapia na dłonie to z kolei sposób na przywrócenie im młodego, zdrowego wyglądu.