Zabiegi pielęgnacyjne ciała

Zabieg oparty na selektywnym podgrzaniu skóry wskutek czego dochodzi do obkurczania tkanki, a w skórze powstaje mikrouszkodzenia stymulujące wytwarzanie nowego kolagenu. Natychmiast po zabiegu otrzymujemy efekt wygładzenia, a po trzech miesiącach i przebudowie kolagenu osiągamy maksymalny efekt liftingu, poprawy jędrności i napięcia skóry.

Czym różni się UTIMS A3 od innych zabiegów opartych o technologię HIFU?

Wiązka skupionych ultradźwięków mająca na celu podgrzanie tkanek i obkurczenie kolagenu nie wnika pionowo w głąb skóry i tkanek podskórnych, ale rozprzestrzenia się niejako ,,poziomo” pod nią. Dzięki temu powierzchnia nie jest poparzona. Urządzenie to ma dodatkowo działanie chłodzące, które zmniejsza dyskomfort odczuwany podczas zabiegu.

Dla kogo:

dla skóry z widocznymi oznakami utraty jędrności

Efekt:

lifting i uelastycznienie skóry
zmniejszenie wiotkości
regeneracja kolagenu
redukcja zmarszczek
poprawa elastyczności skóry
poprawa owalu twarzy

Wskazania do zabiegu:

skóra wiotka, pozbawiona jędrności

Przeciwwskazania:

ciąża
nowotwory złośliwe
przebyte udary mózgu
choroby serca
stany zapalne w miejscu zabiegu
miejsca, w których użyty został kwas hialuronowy

Każdy zabieg poprzedzony jest dokładnym wywiadem oraz diagnozą skóry w celu wybrania zabiegu i kosmetyków do indywidualnych potrzeb klienta

Technologia unikatowej głowicy oraz specjalistycznych, multipolarnych fal pozwala na selektywne dotarcie do tkanki tłuszczowej i zagęszczanie struktur skóry. Fale i rotacja rozbijają i upłynniają komórki tłuszczowe i usuwają je w naturalnych procesach metabolicznych. Masaż podciśnieniowy wykorzystuje drenaż limfatyczny i próżnię, dzięki czemu skutecznie rozbija cellulit i/lub ujędrnia wybrane partie ciała. Specjalistyczne fale działają na wszystkich poziomach skóry odbudowując włókna kolagenowe i elastyny, dzięki czemu następuje silne napięcie i zagęszczenie struktur skóry oraz jej dotlenienie.

Dla kogo:

dla osób, którym zależy na wymodelowaniu ciała

Efekt:

aktywne usuwanie tkanki tłuszczowej
redukcja cellulitu
lifting i uelastycznienie skóry
zmniejszenie wiotkości
regeneracja kolagenu
poprawa elastyczności skóry
lifting pośladków 3D

Wskazania do zabiegu:

skóra wiotka, pozbawiona jędrności, z cellulitem