Oczyszczanie twarzy

Oczyszczanie twarzy pomoże przywrócić skórze blask, nawilżyć ją i zregenerować. Świetnie przygotuje ją też do kolejnych zabiegów oraz nałożenia preparatów zawierających składniki aktywne. Złuszczanie naskórka i oczyszczanie twarzy przy pomocy odpowiednio dobranych kosmetyków to bardzo ważny etap domowej pielęgnacji. W celu jej uzupełnienia i uzyskania jeszcze lepszych efektów warto regularnie korzystać z profesjonalnych zabiegów oczyszczających na twarz. Docierają one do głębokich warstw skóry, przyczyniając się do usunięcia zalegających w komórkach toksyn, wyrównania kolorytu i redukcji przebarwień. Dzięki temu cera staje się promienna, świeża i wygładzona.

W naszym salonie w Gdyni wykonujemy wieloetapowe zabiegi dla osób, którym zależy na dokładnym oczyszczeniu skóry twarzy. Wiemy, jak dobrać odpowiednie dla cery dojrzałej, potrzebującej rewitalizacji, ale również młodej, dotkniętej trądzikiem czy naczynkowej. Dopasujemy pielęgnację do skóry w każdym wieku i o różnych potrzebach. Możemy zaproponować Ci oczyszczanie wodorowe, które nie podrażnia ani nie wysusza skóry. Dodatkowo przyczynia się do zwężenia porów, redukcji zaskórników i zmian skórnych.

Dlaczego warto skorzystać z zabiegów oczyszczających?

Zła dieta, zanieczyszczenie powietrza, stres i inne czynniki środowiskowe przyczyniają się do gromadzenia toksyn w organizmie. Utrudnia to prawidłowe funkcjonowanie komórek skóry, w wyniku czego staje się ona poszarzała i pozbawiona blasku. Dodatkowo obecne w środowisku i wewnątrz organizmu wolne rodniki przyczyniają się do przedwczesnego wystąpienia oznak starzenia skóry, takich jak zmarszczki i utrata jędrności. Profesjonalne zabiegi oczyszczające pomogą pozbyć się zanieczyszczeń, a dzięki działaniu antyoksydacyjnemu pozwolą zachować młody wygląd skóry.