Makijaż permanentny

Makijaż permanentny pozwala na uzyskanie trwałej pigmentacji ust, brwi lub linii rzęs. Decydując się na taki zabieg, zaoszczędzisz wiele czasu poświęcanego na upiększanie twarzy, a jego efekt możesz podkreślić klasycznymi kosmetykami. Zabieg pozwoli też zatuszować niewielkie defekty skóry, m.in. wyrównać koloryt warg, czy zmniejszyć widoczność ubytków włosków tworzących brwi lub rzęsy. Przy prawidłowej pielęgnacji jego rezultaty mogą utrzymać się nawet kilka lat. Zabieg przeprowadzany przez naszych kosmetologów z Gdyni wykonywany jest z zachowaniem wszelkich zasad higieny i bezpieczeństwa.

Jak wykonuje się makijaż permanentny?

Wykonanie makijażu permanentnego poprzedzone jest dokładnym wywiadem i wizualizacją docelowego efektu. Specjalista pomoże dopasować odpowiednie pigmenty w zależności od Twoich preferencji, odcienia Twojej skóry czy koloru włosów. Dzięki temu nie musisz obawiać się, że po zabiegu będziesz wyglądać nienaturalnie. Makijaż permanentny polega na wprowadzeniu barwników na głębokość maksymalnie 0,5 cm. Do tego celu wykorzystuje się jednorazowe, bardzo cienkie igły, podobne do tych używanych podczas mezoterapii igłowej. Aby zminimalizować dyskomfort, możliwe jest wykonanie zabiegu w znieczuleniu miejscowym.

Po kilku tygodniach, gdy skóra się zagoi, przeprowadzana jest kontrola oraz zabieg korygujący. Polega on na uzupełnieniu barwnika w miejscach, gdzie podczas gojenia mogły pojawić się ubytki. W tym czasie nadaje się również ostateczny kształt poddawanym zabiegowi obszarom. Przy makijażu permanentnym pigmenty nie docierają do skóry właściwej, a jedynie głębszych warstw naskórka. Po pewnym czasie intensywność barw ulega zatem osłabieniu – warto wówczas odświeżyć pigmentację. Zabieg wykonany przez wprawnego kosmetologa pozwoli na uzyskanie wyrazistego, a jednocześnie bardzo naturalnego efektu.