Pedicure podologiczny

Pedicure podologiczny ma na celu pielęgnację stóp oraz profilaktykę ich schorzeń czy deformacji. Pozwala chronić nogi przed dolegliwościami i uszkodzeniami, a także zachować ich zdrowie oraz piękny wygląd. Na pedicure podologiczny w naszym salonie w Gdyni może umówić się każdy, kto chce zadbać o zdrowie swoich stóp. Oprócz podstawowej pielęgnacji uwzględniającej skrócenie paznokci czy likwidację zrogowaceń zabieg obejmuje wiele specjalistycznych czynności. Można zaliczyć do nich usunięcie zmian takich jak odciski czy modzele – zgrubienia powstałe pod wpływem długotrwałego ucisku. W przypadku grzybicy, nadmiernej potliwości i podobnych problemów pedicure podologiczny może uwzględniać także procedury terapeutyczne. Obejmuje również profilaktykę problemów w obrębie stóp oraz pozwala zwalczyć problem wrastających paznokci.

Kiedy warto udać się na pedicure podologiczny?

Pedicure podologiczny to zabieg dla mężczyzn i kobiet w każdym wieku. Szczególnie zalecany jest osobom, które mają skłonności do problemów takich jak często pojawiające się modzele. Warto skorzystać z niego również, jeśli stopy narażone są na duży wysiłek, otarcia czy obciążenia. Pedicure podologiczny będzie odpowiedni dla osób, których skóra na stopach jest nadmiernie przesuszona i zniszczona, a także zmagających się z jej nadmierną potliwością. Wykazuje działanie profilaktyczne przy zwiększonym ryzyku wystąpienia schorzeń stóp, polecany jest zatem dla cukrzyków, sportowców oraz osób starszych, które mogą mieć problemy z samodzielną pielęgnacją. Na zabieg warto umówić się też, jeśli spędzasz dużo czasu w nie zawsze dobrym dla stóp obuwiu – zbyt twardym, roboczym czy na wysokim obcasie.